Zamieszczone przez zwierzak1971
{ WROCŁAW i CAŁY DOLNY ŚLĄSK} gdzie tankujecie swoje TDI?
Zwiń
X
-
{ WROCŁAW i CAŁY DOLNY ŚLĄSK} gdzie tankujecie swoje TDI?
Witam wszystkich.
Pozwoliłem sobie otworzyć dział o temacie jakości paliw na Dolnym Śląsku gdyż od jakiegoś czasu dużo jeżdżę po DŚ (taka praca...). i zawsze tankowałem we Wrocławiu na Orlenie - ON-Verve...Ale chciałbym się dowiedzieć na jakim poziomie generalnie oceniacie jakość dolnośląskich paliw...
Czy ta Verva lepsza czy może faktycznie BP ULTIMATE czy inne?Tworzymy meble na zamówienie - Typowe i nietypowe www.meblobud.pl
-
-
Tvoras, ja tankuje od zawsze na BP.
Czasem zdarza sie zalac na Neste badz Orlenie, ale to naprawde przypadki w skali roku, ktore moge policzyc na palcach :diabelski_usmiechByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Sigma_74
ja tankuję na SHELU na Obornickiej, na NESTE i na BP na Legnickiej i :
1. zwykła ropa brak jakichkolwiek różnic, poza cena
2. ULTIMA czy Vpover uważam że jest róznica, i sadze z doświadczenia ze BP ULTIMA jest lepsza, lepeij siezwija mi auto, może to tylko moje sugestia ale troszkę jeżdżę i tak to odczuwam.
nie tankuje na stacjach PIKUS lub Ogórek o na ORLENIE też.
Komentarz
-
No właśnie... - ORLEN
SIGMA - czyli VERVA to QPA...?Odradzasz raczej?
MISIEK - a co właśnie jak zatankujesz VEVRE?Dobra?Czy ni dy rydy?Tworzymy meble na zamówienie - Typowe i nietypowe www.meblobud.pl
Komentarz
-
-
Tak jak kiedyś wypominałem w temacie pokrewnym, ale ogólnokrajowym, mam takie zboczenie zawodowe i zawsze na ORLENIE, bo wiem co to za paliwo i wiem że wykonuje się tu planowe czyszczenia zbiorników oraz legalizację dystrybutorów.
Co do VERVY, jakichś fajerwerków nie widzę, ale jak sie depnie w podłogę to i nie widać takich bąków jak na zwykłym ON. Testowałem to kilka razy.
Zresztą nawet w laboratorium jak zapytałem Panią, czy jest w stanie na podstawie próbek odróżnić jedno od drugiego, nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi. Podobno trzeba jakiegoś dodatkowego znacznika i odpowiednich testów :szeroki_usmiechO-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil
SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k
Komentarz
-
-
BABKA_KIEPSKANo czytałem, czytałem...Wiem jak to z Vervą bo sam zawsze nią zalewałem i co do pryków to też to zauważyłem...Ale właśnie ciekaw jestem faktu iż jak piszą na innych forach o podobnym temacie czy możliwe jest na przykład mniejsze spalanie poprzez zalanie innego paliwka, jak też piszą to jest wszystko prawie że to samo bo generalnie jest PKN i LOTOS...Więc wracając do tematu forum - czy jest w ogóle jakaś różnica namacalna (oprócz cen) w jakości tych paliw? :?Tworzymy meble na zamówienie - Typowe i nietypowe www.meblobud.pl
Komentarz
-
-
Sigma_74
sądze ze tak
bo z tego co kiedyś było top np:Vpower z SHELA był oryginalny niemiecki
a co do VERVY nie wie wypowiadam się bo nie tankuję na ORLENIE.
zauważyłem ze na ULRTIMIE zbiera sie najlepiej
Komentarz
-
JA raczej tylko Vpower diesel na Shelu w Wałbrzychu - jak miałem primere lałem tam v-power95 bo najlepiej autko jakoś chodziło....było dużo benzyny w benzynie...
Teraz leje tam ON i nie nażekam - czasmi mi sie zdarzy pry TGG na BP zalać ale różnicy nie czuje to samo z Vervą - nie leje nigdy ,,zwykłego'' oleju..sam nie wiem dlaczegoChiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
No ja zauwazylem to samo co Sigma, na Ultimate leci troche lepiej niz na zwyklym paliwku.
Aha : NIE polecam tankowac na Auchan stacji, ostatnio mi noz do gardla przycisneli, bo ledwo dojechalem na rezerwie do BP a tu klops, bo zamkniete na 1 dzien - remont, musialem dymac do Auchana i teraz jak daje mocno w pedal to ... auto przygasza delikatnie, zamiast zrywac jak wczesniej ... strasznie mnie to wk......lo.
Wiecej juz tam nie zajade.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Sigma_74
ja w ogóle nie tankuje przy marketach w Głogowie przy Realu ...zabiło parę diesli ;0
wiec reasumując;
1. SHELL
2, BP
that's it
Komentarz
-
Ja tankuje w 95% tylko na 1. Neste ( ulica Powstańców Śląskich) cena 3.52
inne paliwa to przepłacanie.
Reszta stacji to tylko jak jestem zmuszony z braku paliwa.nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjne przebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
rafalus, na neste przy Citku ?
Zdarza mi sie tak, ale raczej z braku laku i z lenistwa. Paliwko nie jest zle, tym samym nie narzekam jak jestem zmuszony tam nakarmic Octavke.
Jednak wieksze obiadki serwuje na BP. Czemu ? Pewnie z racji "bezpieczenstwa" i tego wewnetrzenego spokoju ducha :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Na citku
Zamieszczone przez misiek^wrorafalus, na neste przy Citku ?
Zdarza mi sie tak, ale raczej z braku laku i z lenistwa. Paliwko nie jest zle, tym samym nie narzekam jak jestem zmuszony tam nakarmic Octavke.
Jednak wieksze obiadki serwuje na BP. Czemu ? Pewnie z racji "bezpieczenstwa" i tego wewnetrzenego spokoju ducha :twisted:nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjne przebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
A ja wam powiem tak.
Dzięki sugestiom co to niektórych...Przerzuciłem się z VERVY na ULTIMATE (BP) i wiecie co?
To co powiem to nie bajka...
Ale po przejechaniu 400 km na VERVIE w cyklu mieszanym wychodziło mi 6,3 nawet do 6,7...
A po ULTIMATE? Dzisiaj zrobiłem kalkulację - I po kolejnych 400 km ale na ULTIMATE wyszła średnia (w cyklu mieszanym) jaka mnie zaszokowała...Spalanie spadło równo o litr!!!!
Spaliła moja niunia średnio 5,6 litra na 100km
SZOK - od teraz ONLY BP!!! :twisted:Tworzymy meble na zamówienie - Typowe i nietypowe www.meblobud.pl
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Ja tankuje głównie na Auchan Bielany choć słyszałem, że kiedyś zostali przyłapani na kombinacjach z licznikami na dystrybutorach (czytałem w gazecie).
Lokalizacja pomocnicza Tesco Długa lub Orlen na Długiej.
Zawsze leje zwykły ON.
Na trasie jestem raczej wierny Orlenowi.
Nigdy naszczęście nie miałem problemów z paliwem.
Fiata tankuje gdzie najtaniej bo on i tak wszystko trawi. :lol:Octavia Rider 90KM 2004r
Fiat 125p 1500 1980r - mój ulubieniec
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TvorasA ja wam powiem tak.
Dzięki sugestiom co to niektórych...Przerzuciłem się z VERVY na ULTIMATE (BP) i wiecie co?
To co powiem to nie bajka...
Ale po przejechaniu 400 km na VERVIE w cyklu mieszanym wychodziło mi 6,3 nawet do 6,7...
A po ULTIMATE? Dzisiaj zrobiłem kalkulację - I po kolejnych 400 km ale na ULTIMATE wyszła średnia (w cyklu mieszanym) jaka mnie zaszokowała...Spalanie spadło równo o litr!!!!
Spaliła moja niunia średnio 5,6 litra na 100km
SZOK - od teraz ONLY BP!!! :twisted:O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil
SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k
Komentarz
-
-
Sigma_74
Babka_Kiepska, ja powiem tak
nie testowałe ile pali ale jak zalewam ULTIME lub V powera to w trasie jadę i zauważyłem że na ULITMIE się lepiej zbiera niz na Vpower, po porostu wcisnę i idzie.
takie sa moje odczucia.
a jak kulam sie po mieście to zwykła ropa z SHELA lub z NESTE na Obornickiej.
Komentarz
Komentarz